Media

M

Op deze pagina zijn enkele afbeeldingen, videobeelden en audiobestanden beschikbaar gesteld.


Afbeeldingen


Video

Wetenschap in beweging, aflevering 11: Lezen op een nieuwe manier (18 maart 1978). Opname van een cursus van Frans Breukelman in Heerhugowaard. Besproken worden de eerste verzen van het Bijbelboek Genesis. Te gast in de studio: Nico Bakker.

NTS Denkbeeld, aflevering ‘Van huis uit’ (1980) met gasten uit verschillende denominaties die praten over veranderingen in hun godsdienstig leven. Te gast zijn: Rikie Hoste, A.J. Wittenberg, Frans Breukelman, Achille Addis en Coos Addis-Lever. Presentatie: Helmert Woudenberg.

Presentatie van het derde deel van de Bijbelse Theologie van Frans Breukelman (1916-1993) op 9 oktober 1992 bij boekhandel Donner te Rotterdam: F.H. Breukelman, Het eerstelingschap van Israel temidden van de volkeren op de aarde als thema van “het boek van de verwekkingen van Adams, de mens” (Bijbelse theologie I/2; Kampen: Kok, 1992). Met toespraken van Roel Oost, Karel Deurloo, Gerrit Brinkman en Frans Breukelman.


Audio

De Breukelmanstichting heeft een publiek toegankelijk audiovisueel archief ondergebracht bij het Historisch Documentatiecentrum aan de VU. Omdat de stap vrij groot kan zijn om een aanvraag in te dienen en daar naartoe te gaan, heb ik de vrijheid genomen om gedeelten van het archief online beschikbaar te stellen. Zie hier de catalogus. De nummers tussen haakjes verwijzen naar de archiefnummering.

Kerkdiensten
Lezingen

Lezing over Genesis (1), gehouden in oktober 1970 te Krommenie (cd 5-7)
Lezing over Genesis (2), gehouden op 8 maart 1971 te Krommenie (cd 7-9)
Lezing over Genesis (3), gehouden op 10 mei 1971 te Krommenie (cd 11-13)
Lezing over Matteüs 20, gehouden op 26 november 1973 te Krommenie (cd 21-23)
Lezing over ‘verheerlijken’ in Lukas (1), gehouden op 23 april 1981 in het Dagmaat Leerhuis te Lisse (cd 1-2)
Lezing over ‘verheerlijken’ in Lukas (2), gehouden op 7 mei 1981 in het Dagmaat Leerhuis te Lisse (cd 2-4)

2 reacties

  • Hi Gerard,

    Ik heb onlangs je boek gekocht en heb er veel plezier van. Zo kwam ik ook op deze (prachtige) site terecht. De link naar de bibliotheek van de VU is helaas “dood”. Misschien kun je daarnaar kijken? Bedankt voor het werk dat je verzet hebt en dat velen met mij een genoegen zal doen. Hopelijk tot spoedig ziens!

    Jurgen van den Herik